Lekker bij ...

 

Hubrecht Duijker adviseert in de serie Lekker bij ... over wat te eten bij rosé, rode wijn, witte wijn en over welke wijn en spijs te serveren bij welk feest en wildgerecht. Mooie boekjes met heerlijke gerechten en wijnadviezen van Nederlands meest bekroonde wijnschrijver!Geschreven op een toegankelijke manier, in een fraaie uitvoering en voor een vriendelijke meeneemprijs van 6,95 Euro per boekje.

 

Hubrecht Duijker      

Wijn & Wild  - 6,95 Euro

Als wijnen en gerechten zorgvuldig worden gecombineerd, ontstaat een geheel dat meer is dan de som der delen.” Probeer het zelf met de heerlijkste wildgerechten vergezeld van wijnadvies in Wijn & Wild.

Wijn & Wild is een bundeling van ruim 40 complete recepten voor wild en gevogelte met wijnadvies op maat. Ook bij wild is het erg belangrijk dat smaakintensiteit en -volume van gerecht en wijn goed op elkaar worden afgestemd. Dit boekje maakt eens te meer duidelijk waarom Hubrecht Duijker ooit door een internationale jury werd uitgeroepen tot beste wijnpublicist ter wereld. Elk gerecht complementeert hij met duidelijk advies over bijpassende wijnen, waarbij hij de lezer een ruime keuze voorschotelt. De gerechten – van o.a. Clara ten Houte de Lange – waarop hij inhaakt zijn zeker niet de minste. Wildliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij o.a. Konijn uit de oven met aïoli, Gegratineerde hertenbiefstuk met ui, Gestoofde fazant met zuurkool en Hazenrug met bospaddenstoelen. In het najaar, en met name rond de feestdagen, is wild een populair onderdeel van de maaltijd. Dit kleurrijk geïllustreerde boekje is geschikt voor eenieder die weinig ervaring heeft met het bereiden van wild en serveren van wijn, maar bedient ook de meer ervaren gastheer of gastvrouw.

naar boven

 

Wijn & Feest - 6,95 Euro


De lekkerste gerechten smaken nóg beter als ze begeleidt worden door de juiste wijnen. Heel belangrijk als je een feestje geeft!

Echte levensgenieters geven regelmatig een feest om in elkaars gezelschap te smullen van lekkere dingen. Binnen, buiten, bij een brunch of een souper. Natuurlijk zorg je ervoor dat gasten optimaal genieten. Gezelligheid, lekker eten én een glaasje wijn of Champagne zijn zaken die niet mogen ontbreken. In
Wijn & Feest geeft Hubrecht Duijker waardevolle adviezen voor de beste wijnkeuze bij de recepten van deze feestelijk gerechten. 

Hubrecht Duijker werd enige jaren geleden door een international jury uitgeroepen tot de beste wijnpublicist ter wereld. In dit boek completeert hij ieder gerecht met duidelijk advies over bijpassende wijnen, waarbij hij de lezer een ruime keuze voorschotelt.

naar boven

 

Lekker bij wit - 6,95 Euro


Ontdek meer over witte wijn en welk heerlijks je daar het beste bij kunt eten met Lekker bij wit.

Als gerechten en wijnen harmonisch op elkaar aansluiten, gaan ze beide beter smaken. Bij goede wijn- en spijscombinaties proef je soms zelfs dingen die je eerst niet afzonderlijk proefde. Ervaar het zelf en ga aan de slag met Lekker bij wit. 

In het kookboek
Lekker bij wit geeft Hubrecht Duijker bij elk gerecht een passend wijnadvies. Hoewel velen ervan uitgaan dat witte wijn vooral wordt gedronken bij vis en salade, laat hij zien dat het juiste glas witte wijn ook heel lekker kan zijn bij vlees of zelfs bij een toetje. Er worden prachtige wijnen aanbevolen, maar daarnaast worden er ook minder bekende, doorgaans beduidend goedkopere wijnen als alternatief gegeven. Met het steeds groeiende aanbod hoeven goede wijnen immers niet duur te zijn.

naar boven