Van Marken Wijnen

 

Voor de tweede Van Marken Dag die op zondag 28 augustus 2022 werd gehouden in het Agnetapark in Delft werden drie Van Marken Wijnen gelanceerd door MISSET-WIJNEN, donateur en Zakelijk Vriend van Museum Van Marken. De Van Marken Wijn is er in wit, rosé en rood. Van de verkoopprijs wordt 2,50 als donatie aan Museum Van Marken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn er 2 nieuwe wijnen toegevoegd:

  • wit - chardonnay

  • mousserend - CAVA

Zie hieronder de beschrijvingen van alle wijnen.

 

Ik bestel de volgende van Marken wijnen en steun daarmee het Museum van Marken.

 

Streek

Huis

Druif

 

Prijs

Mousserende wijn

 

CAVA

Covides - l'ANAE

Xarel·lo, Macabeu

Parellada

 

8,50

Overtuigend Cava! Met een heldere, sprankelende lichtgele kleur en een fijne mousse. In de geur hooi, citrus en witte bloesem. Hij doet ook denken aan mineralen en kiezels. De bubbel is levendig, verfijnd en blijft lekker natintelen. En de smaken komen overeen met de geuren. Deze Cava is lekker fris, droog en lichtvoetig van karakter

Witte wijn

 

Vin de France

Marcel Martin

Sauvignon blanc 

 

7,50

Lichtgele kleur met frisse groene tinten. Naast tropisch fruit ,ook wat groene, typische Sauvignon, aroma’s zoals appel en kruisbessen. Levendig, droog en fruitig.

 

Vin de France

Marcel Martin

Chardonnay 

 

7,50

Droge witte wijn met een goudgele kleur en een rijk aroma van honing, boter en exotische fruit. Zacht van structuur en een voor Chardonnay kenmerkend “botertje” in de afdronk.

Rosé wijn

 

Pays d’Oc

Marcel Martin

Syrah

 

7,50

Smaakvolle Syrah rosé met een mooie, diepe rosékleur. Heerlijk verfrissend met veel klein rood fruit, zoals aardbeien, kersen en frambozen. Ook een lichte kruidigheid. Opwekkend en volfruitig van smaak.

Rode wijn

 

Pays d’Oc

Marcel Martin

Merlot

 

7,50

Een helderrode, intense kleur. In de geur rijp, bessenachtig fruit. De smaak is vlezig, soepel en aangenaam met een plezierige afdronk.