Van Marken Wijnen

 

Voor de tweede Van Marken Dag die op zondag 28 augustus 2022 werd gehouden in het Agnetapark in Delft werden drie Van Marken Wijnen gelanceerd door MISSET-WIJNEN, donateur en Zakelijk Vriend van Museum Van Marken. De Van Marken Wijn is er in wit, rosé en rood. Van de verkoopprijs gaat 2,50 als donatie naar het Museum Van Marken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn er 3 nieuwe wijnen toegevoegd:

  • mousserend - CAVA

  • wit - chardonnay

  • rood - Vino Tinto

Zie hieronder de beschrijvingen van alle wijnen.

 

Ik bestel de volgende van Marken wijnen en steun daarmee het Museum van Marken.

 

Streek

Huis

Druif

 

Prijs

Mousserende wijn

ES

CAVA

Covides - l'ANAE

Xarel·lo, Macabeu

Parellada

 

8,50

Overtuigend Cava! Met een heldere, sprankelende lichtgele kleur en een fijne mousse. In de geur hooi, citrus en witte bloesem. Hij doet ook denken aan mineralen en kiezels. De bubbel is levendig, verfijnd en blijft lekker natintelen. En de smaken komen overeen met de geuren. Deze Cava is lekker fris, droog en lichtvoetig van karakter

Witte wijn

FR

Vin de France

Marcel Martin

Sauvignon blanc 

 

7,50

Lichtgele kleur met frisse groene tinten. Naast tropisch fruit ,ook wat groene, typische Sauvignon, aroma’s zoals appel en kruisbessen. Levendig, droog en fruitig.

FR

Vin de France

Marcel Martin

Chardonnay 

 

7,50

Droge witte wijn met een goudgele kleur en een rijk aroma van honing, boter en exotische fruit. Zacht van structuur en een voor Chardonnay kenmerkend “botertje” in de afdronk.

Rosé wijn

FR

Pays d’Oc

Marcel Martin

Syrah

 

7,50

Smaakvolle Syrah rosé met een mooie, diepe rosékleur. Heerlijk verfrissend met veel klein rood fruit, zoals aardbeien, kersen en frambozen. Ook een lichte kruidigheid. Opwekkend en volfruitig van smaak.

Rode wijn

FR

Pays d’Oc

Marcel Martin

Merlot

 

7,50

Een helderrode, intense kleur. In de geur rijp, bessenachtig fruit. De smaak is vlezig, soepel en aangenaam met een plezierige afdronk.

ES

Aragon

Santo Cristo

tempranillo / garnacha

 

7,50

Zachtheid en fruitigheid zijn de kernkarakteristieken van deze Spaanse rode wijn. De kleur is kersenrood met wat paarse tinten. Bramen, aardbeien en bosbessen nemen het vervolgens over in de geur. De wijn drinkt soepel door zijn zachte structuur en overdaad aan bosvruchten.