Kleintjes wijn

 

Op deze pagina vindt U het aanbod van kleine flesjes wijn.

 

De "normale" fles bevat 750 ml oftewel 75 cL (centiliter). Uit zo'n fles kunnen, afhankelijk van het glas, zo'n 6-7 glazen worden geschonken. Voor als je alleen bent is een fles vaak te veel of je moet er meerdere dagen over doen. Maak je thuis een leuk dineetje voor 2 en wil je daarbij meerdere wijnen drinken, dan is een normale fles ook weer teveel. Een uitkomst is dan een "kleintje wijn".

Er zijn meerdere kleine flesmaten toegestaan door de Europese Unie.

 • 50 cL - die is een iets kleinere fles, 2/3 van de standaardfles; deze wordt veelal gebruikt voor zoete dessertwijnen.

   

 • 37,5 cL - een halve fles oftewel circa 3 glazen. Deze wordt niet alleen voor dessertwijnen gebruikt maar ook voor mousserende, droge witte, rosé en rode wijnen.

   

 • 25 cL - dit komt overeen met 1/3 fles oftewel zo'n 2 glazen. Ook voor alle wijnsoorten m.u.v. mousserend.

   

 • 20 cL - ook ongeveer 2 glazen. Wordt veelal gebruikt voor mousserende wijnen en staat bekend onder de naam "Piccolo" - zie hieronder het aanbod.

   

 • 18,75 cL - dit is het bekende kleine flesje wat in vliegtuigen verkrijgbaar is - vind je niet vaak in de reguliere handel.

 

MISSET WIJNEN biedt een ruim assortiment witte wijnen, rosé, rode wijnen alsmede zoete dessertwijnen.

Verder een aantal mousserende (bubbeltjes) wijnen.

 

Bestel hier Uw "Kleintjes Wijn"

 

cL

kleur

land

AOC

producent

druif

verkoopprijs

BUBBELTJES

20.0

bubbel

IT

Prosecco

Cantine Sacchetto

glera

€ 3.75

Helder geel met een groene weerschijn. Fruitige aroma's van groene appels en tropisch fruit (onder andere ananas). Milddroog van smaak, veel tropisch fruit, volle, ronde afdronk. 

Alcohol = 11 vol%; Totaalzuren = 6 g/L; Restsuiker = 11-13 g/L

WITTE WIJNEN

25.0

wit

FR

Bordeaux

Marquis d'Alban

sauvignon blanc

€ 3.35

Bleekgele, heldere kleur. Licht aromatische geur van kruisbessen, passie- en grapefruit. Sappig en fris, rond en licht van stijl. Eenvoudige maar zuivere Sauvignon uit Bordeaux. Prima aperitief maar ook te combineren bij lichte visgerechten, schelp- en schaaldieren, en diverse kazen

25.0

wit

FR

Côtes du Rhône

Cellier des Dauphines

Grenache, Clairette, Bourboulenc and Viognier

€ 2.50

Deze frisse witte wijn is afkomstig uit het zuiden van de Drôme en het noorden van de Vaucluse en wordt verbouwd op zeer kalkrijke grond. Een helder gele wijn met groene reflecties en een aroma van vers fruit, even later neigend naar meer bloemige geuren, fijn en delicaat. Een aanrader voor wie van een frisse droge witte wijn houdt.

25.0

wit

CL

Central Valley

Santa Alicia

chardonnay

€ 2.85

reserva

25.0

wit

FR

Pays d'Oc

La Croisade

chardonnay

€ 2.35

Bleekgele, heldere kleur. Ingetogen geur van meloen en vijg. Toegankelijke, eenvoudige Chardonnay uit Zuid-Frankrijk, droog en met rijp citrusfruit. Voor op het terras, bij mosselen of andere schelp- en schaaldieren.

25.0

wit

ZA

Paarl

Paarl Heights

chenin blanc / steen

€ 2.50

Heldere, witgouden kleur, met een ingetogen geur van citrus en meloen. Fijne, evenwichtige smaak met zowel citrus, tonen van honing als frisse zuren in een lange, fijne finale.

ROSÉ WIJNEN

25.0

rosé

FR

Côtes du Rhône

Cellier des Dauphines

Grenache, Syrah and Cinsault

€ 2.50

Levendige roze kleur, erg aromatisch, fruitig en hinten van bloemen. De smaak is warm en rond en is erg rijk en goed in balans 

25.0

rosé

FR

Pays d'Oc

La Croisade

Syrah

€ 2.35

Een goede rosé moet fruitig zijn - en dat is deze beslist. Zo geurt en smaakt deze droge, zacht frisse, ronde wijn naar peer en rijpe aardbeien.

25.0

rosé

ZA

Paarl

Paarl Heights

 

€ 2.50

Zalmroze, heldere kleur. Intense geur met bosaardbeitjes, frambozen en rode besjes. Een droge maar ronde smaak met wederom veel rood fruit met wat romigheid

RODE WIJNEN

25.0

rood

ES

Rioja

Campo viejo

tempranillo

€ 3.75

Fruitgedomineerde Spaanse wijn van de tempranillo-druif uit de Rioja. Smaakrijk met een vleugje vanille van enige opvoeding op Amerikaans eiken.

25.0

rood

FR

Bordeaux

Marquis d'Alban

merlot/cabernet

€ 3.35

Rode, medium intense kleur met een intense geur van rood fruit. In de smaak heel fruitig, rond en toegankelijk met zachte tannine kruidigheid, voldoende lengte en frisheid. Sappig. Een wijn om zo te drinken of bij eenvoudige gerechten als pizza, pasta en salades

25.0

rood

FR

Côtes du Rhône

Cellier des Dauphines

 

€ 2.50

Deze wijn heeft een intense dieprode kleur en een fruitig en bloemig aroma met kruiden en pepertjes. Volle, ronde, complete en rondborstige rode wijn met aanwezige tannines en een lange afdronk.

25.0

rood

FR

Pays d'Oc

La Croisade

Merlot

€ 2.35

De paarsrode kleur leidt een fruitige wijn in met pruimen en bosbessen, fluwelen tannine en een kruidige toets. Sappig en soepel, typisch Merlot.

25.0

rood

CL

Central Valley

Santa Alicia

merlot

€ 2.85

reserva

25.0

rood

ZA

Paarl

Paarl Heights

droë rooi

€ 2.50

Dieprode, heldere kleur. Intense geur van rood fruit, zowel blauwe pruimen compote als rode bessen, bramen en kersjes. Volle smaak, met wederom veel rood fruit en kruidige tonen, zachte rijpe tannine en veel body. Combineer bij pasta Bolognese, bij oer-Hollandse gehaktballen en bij eenvoudige ragouts.