Inkoop

MISSET WIJNEN koopt hoofdzakelijk wijn bij Nederlandse importeurs, o.a. Vinites en Poot Agenturen alsmede wijnen uit particuliere verzamelingen of nalatenschappen.

 

Verkoop

MISSET WIJNEN verkoopt een groot aantal wijnen afkomstig uit de hele wereld. Het assortiment breidt zich constant uit. Klik hier voor in het linkermenu op “WijnWebWinkel”.

 

TAXATIES

Op basis van ruime ervaring en kennis, is Misset Wijnen in staat de waarde van oude en bijzondere wijnen te taxeren. De in geld uitgedrukte waarde, is een bedrag hetgeen de wijn op zou kunnen brengen tijdens een veiling of hetgeen een liefhebber ervoor zou willen betalen.

 

Wanneer taxeren?

U kunt gebruik maken van de wijnexpertise van Misset Wijnen indien U

·         Uit pure interesse wilt weten wat Uw voorraad waard is,

·         Uw wijnvoorraad, of een deel ervan, wil verkopen maar niet weet of de wijnen nog wel wat waard zijn,

·         U eigenlijk niet van wijn houdt, maar uit een nalatenschap of via relatiegeschenken "ineens met al die flessen zit".

In al deze gevallen kan Misset Wijnen U met raad en daad ter zijde staan.

 

Behouden wijnen altijd hun waarde?

Nee, helaas niet. Er is slechts een beperkt aantal wijnen in de wereld dat het lang, zeg zo'n 20-50 jaar kan volhouden. Een partij oude wijnen betekent dus niet automatisch gouden bergen. Rode wijnen uit de Franse Bordeauxstreek zijn bij uitstek wijnen die lang kunnen leven. Maar ook wijnen uit b.v. de Bourgogne, Rhône of uit Italië en Spanje kunnen lang meegaan en hun waarde behouden.

 

Hoe ziet een taxatie eruit?

Van iedere fles of soort (bij meerdere flessen van dezelfde wijn) uit Uw voorraad is Misset Wijnen in staat een individuele beschrijving te geven alsmede wat de waarde, de drinkbaarheid, de kwaliteit e.d. is. Al deze informatie ontvangt U schriftelijk of per e-mail.

 

Kosten

Misset Wijnen rekent voor het taxeren van Uw wijnen ca 2,50 Euro per soort wijn (ex BTW). Afhankelijk van het aantal te taxeren wijnen, zal een offerte worden gemaakt.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Indien U geïnteresseerd bent in een taxatie van Uw wijncollectie, neem dan contact op met Misset Wijnen. U kunt zelf een overzicht maken van Uw wijnvoorraad en deze opsturen aan Misset Wijnen. Anderzijds kunnen wij de wijnen bij U thuis komen bekijken, waarna taxatie kan plaatsvinden. Bij bezoek aan huis worden, afhankelijk van de afstand, reiskosten in rekening gebracht.

 

En daarna ...

Nadat U het taxatierapport hebt ontvangen komt natuurlijk de vraag - en wat nu? Er zijn een aantal mogelijkheden. U kunt uiteraard besluiten om de wijnen zelf op te drinken. Anderzijds, indien de wijnen interessant genoeg zijn om te verkopen zal Misset Wijnen U als eerste een bod doen op basis van het taxatierapport. Daarnaast kan Misset Wijnen bemiddelen bij verdere verkoop via veilingen.