MISSET WIJNEN heeft op dit moment 2 mousserende wijnen van Rotkäppchen en 2 stille wijnen van Carl Jung.

  1. Rotkäppchen - Alcohol Frei - wit - 7,95 €  /fles
  2. Rotkäppchen - Alcohol Frei - rosé - 7,95 €  /fles

Het bedrijf

Het van oorsprong Oost-Duitse bedrijf Rotkäppchen verwierf in één klap grote bekendheid toen het door de overname van een paar West-Duitse Sekt bedrijven uitgroeide tot Duitslands grootste producent van mousserende wijnen. In 2002 nam Rotkäppchen de Sekt merken Mumm, Jules Mumm en MM Extra over van de Canadese drankenmultinational Seagram. De bedrijven werden samengevoegd in het bedrijf Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien, met het hoofdkwartier in Freyburg aan de Unstrut, in het hart van de wijnstreek Saale-Untstrut, in het voormalige Oost-Duitsland. Het traditionele merk van het bedrijf, de befaamde Sekt met de naam Rotkäppchen, is daarbij uiteraard niet verloren gegaan. Dit Sekt merk wordt al gemaakt sinds 1894, in Saale-Unstrut. Het ontleent zijn naam aan de karakteristieke rode capsule, die de wijn al sinds de begintijd heeft. Aanvankelijk werd ook de aanduiding ‘Monopole’ gebruikt, maar dat moest worden geschrapt nadat Champagne Heidsieck na een rechtszaak het alleenrecht had verworven op het gebruik van deze aanduiding.

 

Productie

Met de samensmelting van deze grote sekt merken is een bedrijf ontstaan met een leidende rol in de productie van mousserende wijnen. In 2010 werden 112,7 miljoen flessen van het merk Rotkäppchen verkocht. Het betekent dat dit bedrijf eenderde van de Duitse sekt markt in handen heeft -een grote prestatie. Dat geeft het bedrijf een enorme voorsprong in kennis op dit gebied, waarmee ze als geen ander in staat zijn wijnen te maken op een hoog niveau, en dat voor aantrekkelijke prijzen. Mousserende wijnen op hun best.

 

De alcoholvrije Sekt

Rotkäppchen Alcoholfrei is the fresh and fruity alternative for all those who love Rotkäppchen Sekt but want to do without alcohol. The selected wines are de-alcoholised in a very careful fashion to preserve the typical fine and fruity and full-bodied Rotkäppchen taste. Rotkäppchen Alcohol-Free has 50% fewer calories and thus promises perfect but light pleasure. Full taste – even “without alcohol”.
When de-alcoholising wine, sparkling wine or beer, one makes use of the different boiling points of alcohol and other liquids. Alcohol vaporises at 78° Celsius, while water, for example, needs  a temperature of 100° Celsius. This method may, however, induce a loss of flavours and aromas since such heat destroys many an ingredient that makes for a wine’s full and balanced taste. We therefore make use of the fact that in a vacuum the boiling point of liquids is much lower: at about 30°C for alcohol and at 40 – 50°C for water, depending upon the vacuum level. We thus do not have to overheat the wines we use for Rotkäppchen Alkoholfrei and are able to preserve its typical fine and fruity and full-bodied Rotkäppchen taste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Carl Jung - wit - 5,00 €  /fles
  2. Carl Jung - rood- 5,00 € /fles

Carl Jung is een onderneming met meer dan 100 jaar ervaring. Op Schloss Boosenburg in Rüdesheim-am-Rhein, wijdt de familie Jung zich aan het maken van (alcoholvrije) wijn.

 

Alcoholvrije Wijn
Dit is een specialiteit van het huis Carl Jung en wordt gemaakt door de alcohol op een slimme manier aan gerede wijn te onttrekken. Het product is een elegant en welsmakend alternatief voor allen die, zonder alcohol, van wijn willen genieten.

 

Is alcoholvrije wijn nieuw?

Alcoholvrije wijn bestaat al heel lang. Reeds in 1908 kreeg de uitvinder ervan, Dr. Carl Jung, het eerste patent op de door hem ontwikkelde methode van alcohol verwijdering, welke gebaseerd is op vacuümextractie. In de loop der jaren is de techniek verder ontwikkeld en vandaag de dag wordt de alcoholvrije wijn in een modern bedrijf geproduceerd.

 

Bevat alcoholvrije wijn nog alcohol?

De alcoholvrije wijn bevat maximaal 0,3% restalcohol, veel lager dan de wettelijke norm van 0,5%. Deze alcoholvrije wijn bevat dan ook evenveel restalcohol als sommige normale vruchtensappen, kefir en bv roggebrood. Deze minimale sporen van alcohol zijn zonder bezwaar en hebben totaal geen effect op het menselijk lichaam.

 

Hoeveel calorieën bevat alcoholvrije wijn?

Door de onttrekking van de alcohol daalt ook de calorische waarde van de wijn, circa 1/3 van een alcoholbevattende wijn. De wijn bevat wel nog wat restsuiker (4-5% = 40-50 gram per liter) en kunnen door diabetici alleen na raadpleging van hun arts genuttigd worden. De rode wijn bevat nog steeds de voor de gezondheid van de mens als positief ervaren flavinoiden.

 

Wat is het verschil tussen alcoholvrije wijn en druivensap?

Alcoholvrije wijn is niet hetzelfde als druivensap. Niet alleen is het merendeel van de suiker uit het oorspronkelijke druivensap verdwenen door de omzetting naar de alcohol, maar de wijn bevat tevens de door de gisting gevormde smaak- en aromacomponenten van de oorspronkelijke wijn waar de alcohol uit onttrokken is.

 

Carl Jung GmbH

Rheinstraße 3

65385 Rüdesheim am Rhein

www.carl-jung.de