MISSET WIJNEN heeft op dit moment 2 mousserende Sekt wijnen van de Duitse Kellerei Rotkšppchen. Deze zijn nog wel lekker om te drinken.

 

Er zijn geen witte en rode wijnen meer in het assortiment. Reden is dat ik geen enkele AV-wijn lekker vind. Het lijkt niet op wijn en is in de regel veel te zoet gemaakt om het gemis van het mondgevoel van de alcohol te compenseren.

 

 
1. Rotkšppchen - Alcohol Frei - wit - 7,95 Ä /fles

Rotkšppchen Alcoholfrei is het fruitige, frisse alternatief voor wie van Rotkšppchen-mousserende wijn houdt, maar zich van alcohol wil onthouden. Fijn fruitig, fonkelend, rijp fruit.

De wijn bevat 57 gram restsuiker per liter hetgeen de wijn een aangename ronding en lichtzoete smaak geeft.

 

2. Rotkšppchen - Alcohol Frei - rosť - 7,95 Ä /fles

Rotkšppchen Alcoholfrei is het fruitige, frisse alternatief voor wie van Rotkšppchen-mousserende wijn houdt, maar zich van alcohol wil onthouden. Bessig, fruitig, framboos en aardbeien.

De wijn bevat 70 gram restsuiker per liter hetgeen de wijn een aangename ronding en lichtzoete smaak geeft.

 

Het bedrijf

Het van oorsprong Oost-Duitse bedrijf Rotkšppchen verwierf in ťťn klap grote bekendheid toen het door de overname van een paar West-Duitse Sekt bedrijven uitgroeide tot Duitslands grootste producent van mousserende wijnen. In 2002 nam Rotkšppchen de Sekt merken Mumm, Jules Mumm en MM Extra over van de Canadese drankenmultinational Seagram. De bedrijven werden samengevoegd in het bedrijf Rotkšppchen-Mumm Sektkellereien, met het hoofdkwartier in Freyburg aan de Unstrut, in het hart van de wijnstreek Saale-Untstrut, in het voormalige Oost-Duitsland. Het traditionele merk van het bedrijf, de befaamde Sekt met de naam Rotkšppchen, is daarbij uiteraard niet verloren gegaan. Dit Sekt merk wordt al gemaakt sinds 1894, in Saale-Unstrut. Het ontleent zijn naam aan de karakteristieke rode capsule, die de wijn al sinds de begintijd heeft. Aanvankelijk werd ook de aanduiding ĎMonopoleí gebruikt, maar dat moest worden geschrapt nadat Champagne Heidsieck na een rechtszaak het alleenrecht had verworven op het gebruik van deze aanduiding.

 

Productie

Met de samensmelting van deze grote sekt merken is een bedrijf ontstaan met een leidende rol in de productie van mousserende wijnen. In 2010 werden 112,7 miljoen flessen van het merk Rotkšppchen verkocht. Het betekent dat dit bedrijf eenderde van de Duitse sekt markt in handen heeft -een grote prestatie. Dat geeft het bedrijf een enorme voorsprong in kennis op dit gebied, waarmee ze als geen ander in staat zijn wijnen te maken op een hoog niveau, en dat voor aantrekkelijke prijzen. Mousserende wijnen op hun best.