Carl Jung is een onderneming met meer dan 100 jaar ervaring. Op Schloss Boosenburg in Rüdesheim-am-Rhein, wijdt de familie Jung zich aan het maken van (alcoholvrije) wijn.

 

Alcoholvrije Wijn
Dit is een specialiteit van het huis Carl Jung en wordt gemaakt door de alcohol op een slimme manier aan gerede wijn te onttrekken. Het product is een elegant en welsmakend alternatief voor allen die, zonder alcohol, van wijn willen genieten.

 

Is alcoholvrije wijn nieuw?

Alcoholvrije wijn bestaat al heel lang. Reeds in 1908 kreeg de uitvinder ervan, Dr. Carl Jung, het eerste patent op de door hem ontwikkelde methode van alcohol verwijdering, welke gebaseerd is op vacuümextractie. In de loop der jaren is de techniek verder ontwikkeld en vandaag de dag wordt de alcoholvrije wijn in een modern bedrijf geproduceerd.

 

Bevat alcoholvrije wijn nog alcohol?

De alcoholvrije wijn bevat maximaal 0,3% restalcohol, veel lager dan de wettelijke norm van 0,5%. Deze alcoholvrije wijn bevat dan ook evenveel restalcohol als sommige normale vruchtensappen, kefir en bv roggebrood. Deze minimale sporen van alcohol zijn zonder bezwaar en hebben totaal geen effect op het menselijk lichaam.

 

Hoeveel calorieën bevat alcoholvrije wijn?

Door de onttrekking van de alcohol daalt ook de calorische waarde van de wijn, circa 1/3 van een alcoholbevattende wijn. De wijn bevat wel nog wat restsuiker (4-5% = 40-50 gram per liter) en kunnen door diabetici alleen na raadpleging van hun arts genuttigd worden. De rode wijn bevat nog steeds de voor de gezondheid van de mens als positief ervaren flavinoiden.

 

Wat is het verschil tussen alcoholvrije wijn en druivensap?

Alcoholvrije wijn is niet hetzelfde als druivensap. Niet alleen is het merendeel van de suiker uit het oorspronkelijke druivensap verdwenen door de omzetting naar de alcohol, maar de wijn bevat tevens de door de gisting gevormde smaak- en aromacomponenten van de oorspronkelijke wijn waar de alcohol uit onttrokken is.

 

Prijs: 5,00 € per fles

 

Carl Jung GmbH

Rheinstraße 3

65385 Rüdesheim am Rhein

www.carl-jung.de