MISSET WIJNEN heeft op dit moment 2 mousserende Sekt wijnen van de Duitse Kellerei Rotkšppchen en 2 stille wijnen van het Spaanse wijnhuis Fťlix Solis.

 
1. Rotkšppchen - Alcohol Frei - wit - 7,95 Ä /fles

Rotkšppchen Alcoholfrei is het fruitige, frisse alternatief voor wie van Rotkšppchen-mousserende wijn houdt, maar zich van alcohol wil onthouden. Fijn fruitig, fonkelend, rijp fruit.

De wijn bevat 57 gram restsuiker per liter hetgeen de wijn een aangename ronding en lichtzoete smaak geeft.

 

2. Rotkšppchen - Alcohol Frei - rosť - 7,95 Ä /fles

Rotkšppchen Alcoholfrei is het fruitige, frisse alternatief voor wie van Rotkšppchen-mousserende wijn houdt, maar zich van alcohol wil onthouden. Bessig, fruitig, framboos en aardbeien.

De wijn bevat 70 gram restsuiker per liter hetgeen de wijn een aangename ronding en lichtzoete smaak geeft.

 

 
1. Fťlix Solis - ViŮa Albali - sauvignon blanc - 6,95 Ä /fles

De wijn heeft een lichtgele kleur. Veel fruit in de neus, exotisch en citrus, kenmerkend voor de druif. De smaak is fruitig en fris.

De wijn bevat minder dan 0,5 vol% alcohol (bovengrens). Het restsuiker-gehalte van de wijn is slechts 14 gram per liter hetgeen de ďmilddrogeĒ wijn een zachte ronding en een lekker mondgevoel geeft.

 

2. Fťlix Solis - ViŮa Albali - cabernet/tempranillo - 6,95 Ä /fles

De wijn heeft een kersenrode kleur. Veel fruit in de neus, pruimen, rood fruit en aromaís van de gebruikte druiven. In de smaak zacht en soepel, met een licht, fruitige gebalanceerde afdronk. Geen tannine.

De wijn bevat minder dan 0,5 vol% alcohol (bovengrens). Het restsuiker-gehalte van de wijn is slechts 10 gram per liter hetgeen de ďdrogeĒ wijn een zachte ronding en een lekker mondgevoel geeft.

 

Het bedrijf

Het van oorsprong Oost-Duitse bedrijf Rotkšppchen verwierf in ťťn klap grote bekendheid toen het door de overname van een paar West-Duitse Sekt bedrijven uitgroeide tot Duitslands grootste producent van mousserende wijnen. In 2002 nam Rotkšppchen de Sekt merken Mumm, Jules Mumm en MM Extra over van de Canadese drankenmultinational Seagram. De bedrijven werden samengevoegd in het bedrijf Rotkšppchen-Mumm Sektkellereien, met het hoofdkwartier in Freyburg aan de Unstrut, in het hart van de wijnstreek Saale-Untstrut, in het voormalige Oost-Duitsland. Het traditionele merk van het bedrijf, de befaamde Sekt met de naam Rotkšppchen, is daarbij uiteraard niet verloren gegaan. Dit Sekt merk wordt al gemaakt sinds 1894, in Saale-Unstrut. Het ontleent zijn naam aan de karakteristieke rode capsule, die de wijn al sinds de begintijd heeft. Aanvankelijk werd ook de aanduiding ĎMonopoleí gebruikt, maar dat moest worden geschrapt nadat Champagne Heidsieck na een rechtszaak het alleenrecht had verworven op het gebruik van deze aanduiding.

 

Productie

Met de samensmelting van deze grote sekt merken is een bedrijf ontstaan met een leidende rol in de productie van mousserende wijnen. In 2010 werden 112,7 miljoen flessen van het merk Rotkšppchen verkocht. Het betekent dat dit bedrijf eenderde van de Duitse sekt markt in handen heeft -een grote prestatie. Dat geeft het bedrijf een enorme voorsprong in kennis op dit gebied, waarmee ze als geen ander in staat zijn wijnen te maken op een hoog niveau, en dat voor aantrekkelijke prijzen. Mousserende wijnen op hun best.